Tuesday, 15 January 2019

Hijrah to be a better one



Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya orang yang paling berjaya ialah orang yang hari ini lebih baik daripada semalam dan orang yang gagal adalah orang yang hari ini lebih teruk daripada semalam, manakala orang yang terpedaya adalah orang yang hari ini sama dengan hari semalam." (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Kita sedar bahawa setiap hari ALLAH SWT pinjamkan kenikmatan hidup untuk kita agar sentiasa memperbaiki diri menjadi lebih baik :) Benar, nak berubah memang senang tapi untuk istiqomah itu yang susah yelah harini iman kita melonjak naik esok2 menurun pula saya sendiri pun macam tu ayat biasa yang kita dengar 'manusia ni kan tak sempurna' tapi selagi mana kita menggunakan ayat itu kita rugi. kenapa nak jadikan itu sebagai satu alasan bila buat dosa kita tak sempurna then bila buat kebaikan katanya hidayah sudah sampai. itulah tipu daya syaitan, wallahu a'lam... tepuk dada tanya iman, ALLAH maha mengetahui.

Apa pun untuk tahun baru ni moh lerr kita sama2 berubah.. Bagi saya 2019 adalah tahun permulaan yang baik untuk saya menjadi lebih matang, positif dan memulihkan hati huhu.. Pengalaman lalu cukup mengajar saya selagi mana kita ni hamba-Nya segala perbuatan kita terbatas tak semua yg kita mahukan kita dapat, tak semua yg kita bayangkan jadi kenyataan tapi tak mustahil pun semua impian kita ALLAH tunaikan :) ALLAH SWT akan bagi sesuai dengan keperluan hamba-Nya kuncinya selalulah usaha, doa, tawakkal dan kena sentiasa bersangka baik dengan Pencipta kita. So jom kita mulakan azam baru hehe tak sabar pula semoga yang baik2 je untuk kita semua love love love ❤️


Image may contain: text
sumber: https://www.facebook.com/bicara.hidayah/photos/a.729448863757115/1661849243850401/?type=3&theater

Hampa boleh amalkan doa ini untuk istiqomah mudah-mudahan kita sentiasa konsisten dalam beribadah kepada ALLAH SWT

Jommm sama2 kita 'Fastabiqul Khairot' (berlumba-lumba dalam kebaikan)

#spreadyourlove

Thursday, 18 October 2018

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM :)


Assalamualaikum & hai everyone. I'm Siti Aishah Mazlan but you can call me AishahMazlan hee. I'm a full time worker as secretary and part time student in Bachelor of Business Administration. I'm an ambivert because sometimes I can be introvert or extrovert. Greetings ! 

#spreadyourlove

Monday, 28 August 2017

KONVOKESYEN KE-2 KOLEJ VOKASIONAL

Kesayangan ❤♥❤

Si kuat gelak

Kepochi always

Geng Usrah (Incomplete)

Tauke Abgscarf

Riuh Sekampung

My love

😊😊😊
Alhamdulillah .. Our Graduation went well !!!
Setelah 4 tahun menanti finally kami dah graduated ... Tahniah kepada yang lain dan terutamanya yg berada dlm gambar diatas . Ini sahaja detik2 yang dapat saya simpulkan, and now, masing2 ada kehidupan sendiri, semua nak kejar cita2 yang diimpikan .. Ada yg nak sambung belajar, ada yang dah koje dan ada yang tettttt (tanam anggur bnyk2) hohoho.. Apapun, aku doakan yang terbaik untuk korang, sayang you all smpai syurga .. kahwin sila jemput kalau tak siaplah kena hempuk ! ngeh